Gombaleves csipetkével

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 50 dkg gomba
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 g őrölt fehér bors
  • 0.5 dl tejszín vagy tejföl

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá. Megvárjuk, míg a gomba leve elfő, ezután liszttel megszórjuk, még párat keverünk rajta, hogy a liszt ne maradjon nyers. Felöntjük csontlével vagy vízzel, őrölt borssal fűszerezzük, és átforraljuk a levest. A végén tejszínt vagy tejfölt rakunk bele. Csipetke: lisztet összegyúrjuk a felvert tojással és egy kevés sóval. Apró darabokat csipegetünk belőle, és forrásban lévő levesben vagy vízben készre főzzük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.